Hluk u migračních objektů - Špitálník, Luboš (Univerzita Pardubice, 2015)
Praktická část této práce se zabývá měřením hlukových emisí na vybraných migračních objektech dálnice D11. Jedná se konkrétně o nadchody Voleč a Žehuň a podchody Chýšť a Kanín. S tímto tématem je silně svázána fragmentace krajiny a o ní se práce zmiňuje, konkrétně o jejím významu, historickém vývoji a prognóze.Zmíněné stavby mají společný jmenovatel a to dopravní infrastrukturu.Ta je nezbytným předmětem ke správné aplikaci nadchodů, podchodů a efektivní minimalizaci fragmentace krajiny. Vpraktické části se pojednává o měření hluku na výše jmenovaných objektech v České republice.Z hlukového hlediska jsou zde hodnoceny jejich přednosti, nedostatky a vzájemné porovnání. Každá stavba je zde fotograficky zdokumentována hlukově zmapována.
Noise at migration objects
Keywords: ecoducts; overpasses; subways; noise measurement; fragmentation of the landscape; migration objects; UAT; transport infrastructure; noise maps; ekodukty; nadchody; podchody; měření hluku; fragmentace krajiny; migrační objekty; dopravní infrastruktura; hlukové mapy