Spor o nejstarší dějiny Pardubic - Šebek, František (My University, 2018)
Autor příspěvku reaguje na polemickou stať Tomáše Čurdy „Schizma v nejstarších dějinách Pardubic a fenomén archeologie, otištěné ve Východočeském sborníku historickém 33, 2018. Jádro sporu spočívá v dislokaci kláštera cyriaků a kostela sv. Bartoloměje v Pardubicích Na rozdíl od Čurdy, autor tohoto příspěvku soudí, že klášter s kostelem stál někde v místech dnešního historického centra.
A dispute on Pardubices Earliest History
Keywords: Pardubice; historie; 13. - 14. století; Pardubice; History; 13th - 14th century