Psychologie barev a jejich vliv na vnímání v emocionálním kontextu - Novotná, Nikola (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na psychologii barev a jejich vliv na vnímání v emocionálním kontextu. V práci se zabývám tím, jak různé barevné kombinace a vzhled webových stránek mohou ovlivňovat zákazníka při rozhodování na internetu. Práce obsahuje analýzu, jak vybraní jedinci reagují na dané webové stránky, zda se nechají ovlivnit prvním dojmem a jak moc je pro ně vzhled a grafika stránek důležitá. Výsledky se budou nadále moci využít k zdokonalení marketingové strategie, či při realizaci nových stránek.
The psychology of colors and their influence on perception in an emotional context
Keywords: psychologie barev; působení barev; teorie barev; webdesign; color psychology; color effects; color theory; web design