Návrh proudového zdroje pro napájení RGB LED - Smolík, Petr (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem koncepce napájení RGB LED použitého ve zvoleném dopravním prostředku. Práce si klade za cíl nejen vybrat vhodnou topologii proudového zdroje a měniče, ale rovněž implementovat praktické řešení zdroje. Práce se dále věnuje přizpůsobením požadavků standardizace v oblasti elektromagnetické kompatibility. Celkový záměr práce spočívá ve vytvoření efektivního a normami odpovídajícího systému napájení pro RGB LED v daném dopravním prostředku.
Design of a current source for powering RGB LEDs
Keywords: spínaný zdroj; RGB LED; lineární stabilizátor; elektromagnetická kompatibilita; switching-mode power supply; RGB LED; linear regulator; electromagnetic compatibility