Život příslušníků etiopské menšiny na území České republiky - Schejbalová, Petra (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce řeší otázky etiopské minority v České republice. Zabývá se současností Etiopie, zvyky, tradicemi, příčinami příchodu Etiopanů do ČR, jejich uplatněním na trhu práce, případnou rasovou diskriminací. Cílem práce je popsat život etiopské menšiny žijící na území České republiky. Pro dokreslení současné situace obsahuje kazuistiky vybraných členů etiopské komunity v ČR.
Life of the Members of Ethiopian Minority in the Czech Republic
Keywords: Etiopie; integrace; vzdělávání; zaměstnání; rodina; Ethiopia; integration; education; employment; family