Robustní algoritmus detekce kuličky na nakloněné rovině - Touška, Jiří (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá realizací SW řízení pro existující přípravek "kulička na ploše". Algoritmus udržuje kuličku na předem určené pozici. Kulička je snímána kamerovým snímačem. Důležitou částí řídícího algoritmu, je detekce kuličky užitím metod digitálního zpracování obrazu.
Robust algorithm for ball detection on inclined plane
Keywords: zpracování obrazu; OV7670; STM32F4; regulace polohy; detekce kuličky; image processing; OV7670; STM32F4; position control; ball detection