Parciální lakování samolepicích materiálů sítotiskovým UV lakem - Kocian, Martin (Univerzita Pardubice, 2012)
Úlohou tejto diplomovej práce bolo porovnať kvalitu parciálneho lakovania na tri rôzne materiály za pomoci dvoch odlišných UV sieťotlačových lakov. V teoretickej časti sú uvedené jednotlivé faktory a procesy, ktoré majú vplyv na parciálne lakovanie. V experimentálnej časti sú porovnávané namerané hodnoty pri rôznych metódach testovania lakovaných motívov (lakovanie na jednu a dve podkladové čierne farby, lakovanie čistého materiálu a lakovanie čistého materiálu v negatíve).
Partial varnishing of selfadhesive materials by screen printing UV varnish
Keywords: parciálne lakovanie; UV lak; partial varnishing; UV varnish; rotary screenprinting; rotačná sieťotlač