Domácí násilí a možnosti překonávání jeho následků - Vařeková, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá vysvětlením pojmu domácí násilí, jeho formami, specifiky a fázemi, informuje o místech, kde mohou oběti domácího násilí hledat pomoc. Ukazuje, jaké povědomí má široká veřejnost o domácím násilí a zda se s ním v běžném životě setkala. Poslední část je zde věnována podnětům, které přiměly oběť domácího násilí řešit danou situaci a jak ji překonat.
Domestic violence and possible ways of overcoming the consequences
Keywords: domácí násilí; agresoři; oběť; domestic violence; aggressor; sacrifice