Komplexní restaurování. Část 1. lavírovaná perokresba na papíře, "Vzpomínka na Paříž", František Ronovský. Část 2. světlotisková reprodukce "Madonna s dítětem". Část 3. kombinovaná technika na papíře, mapa Turkaňského rudného pásma - Lukešová, Iva (Univerzita Pardubice, 2009)
Jedná se nejprve o lavírovanou perokresbu černou a hnědou tuší v kombinaci s černým grafitem a pravděpodobně přírodním uhlem. Dílo nese název "Vzpomínka na Paříž" a autorem je František Ronovský. Tato perokresba je datována do roku 1965. Druhým předmětem restaurování je závěsný obraz "Madony s dítětem" fotomechanické reprodukce olejomalby, který je umístěný na Faře Dolní Újezd a jeho autorem je František Dvořák. Posledním předmětem je ručně malovaná mapa Turkaňského rudného pásma ve stříbrnických dolech u Kutné Hory. Mapa je umístěna v Muzeu stříbra v Kutné Hoře a jejím autorem je Andreas Brukner.
Comprehensive restoration. Part 1 wash ink drawing on paper, "Vzpomínka na Paříž", František Ronovský. Part 2 light print reproduction "Madonna s dítětem". Part 3 mixed media on paper, map Turkaňské rudé pásmo
Keywords: komplexní restaurování; umělecká díla na papíře; comprehensive restoration; art works on paper