Cenotvorba a la carte jako součást cenového mixu leteckých nízkonákladových dopravců - Chocholáč, Jan; Eisenhammerová, Monika (My University, 2017)
Článek je zaměřen na cenový mix užívaný nízkonákladovými leteckými dopravci se zvláštním zaměřením na specifickou cenotvorbu a la carte. V první části jsou nastíněna specifika cenového mixu leteckých nízkonákladových dopravců a postavení cenotvorby a la carte v rámci mixu. Obecná východiska jsou uvažována při realizaci analýzy zaměřené na určení míry a formy aplikace a la carte cenotvorby. V závěru článku jsou diskutovány a zhodnoceny získané poznatky.
A la carte pricing as a part of price mix of low cost air carriers
Keywords: cenotvorba a la carte; cenový mix; letecká doprava; nízkonákladový dopravce; a la carte pricing; price mix; air transport; low-cost air carrier