Senioři očima mládeže. - Hronková, Ivona (Univerzita Pardubice, 2015)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo zjistit postoje mladých lidí ke staré generaci. Výzkum byl realizován kvalitativní metodou (formou polostrukturovaného rozhovoru) mezi oslovenými respondenty. Otázky v rozhovoru byly rozděleny na 3 kategorie: pohled na stáří, jako na životní etapu, vlastní zkušenosti oslovených se starými lidmi a výskyt ageismu u nás. V práci zmiňuji také některá teoretická témata, jako například stárnutí populace, pojetí stáří, adaptaci seniora na stáří, ageismus, sociální roli seniora a pohled mladé generace na stáří.
Seniors through the Eyes of the Youth.
Keywords: demography; discrimination; young generation; prejudices; seniors; old age; demografie; diskriminace; mladá generace; předsudky; senior; stáří