Regionální rozvoj a přímé zahraniční investice na příkladu srovnání malého a velkého města - Švástová, Jana (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá přímými zahraničními investicemi v prostředí České republiky a jejich vlivy na sídla. Případovými sídly jsou Pardubice a Velké Meziříčí. V práci je posuzován vliv velikosti sídla na příliv přímých zahraničních investic a vliv těchto investic na sídlo samé.
Regional development and direct foreign investments ilustrated on comparsion of small and large town
Keywords: Regionální rozvoj; Regionální politika; zahraniční investice; Pardubice