Vliv zavedení řídících vozů na technologii železničního provozu - Juračka, Petr (Univerzita Pardubice, 2016)
V této bakalářské práce je zpracována problematika týkající se železničních řídících vozů od jejich prvopočátku až po současnost. V této práci je zpracována analýza především řídících vozů, které jsou provozovány v České republice, ale také několik příkladů řídících vozů zahraničních. Zároveň je zde popsán pohled do poměrně krátké historie řídících vozů. Dále se v této práci nachází porovnání železničních souprav s řídícími vozy s klasickými železničními soupravami pouze s lokomotivou a vozy.
The effect of installing driving cars on the railway traffic technology
Keywords: řídící vůz; České dráhy; vratná souprava; železniční trend; železniční souprava; historie; driving car; Czech railways; returning trainset; railway trend; trainset; history