Komparativní analýza chování Intrusion prevention system a firewallu ASA 5505 - Václavek, Dan (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou bezpečnostních systémů IDS a IPS. V teoretické části jsou popsány základní vlastnosti těchto systémů. Porovnává chování hardwarového firewallu Cisco ASA 5505 a systému Snort a představuje možnosti jejich konfigurace. Praktická část je založena na testech, které ověřují schopnost bezpečnostních systémů detekovat vybrané počítačové útoky. Výsledkem práce je komparativní analýza chování těchto systémů.
Comparative analysis of behavior Intrusion prevention system and firewall ASA 5505
Keywords: bezpečnost; sítě; analýza; firewall; ASA; IDS; IPS; Snort; Nmap; Nessus; OpenVAS; security; networks; analysis