Analýza výhodnosti skupin produktů ve sledovaném podniku - Klíž, Josef (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem bakalářské práce na téma "Analýza výhodnosti produktů ve sledovaném podniku" je posouzení cenových strategií skupin produktů ve firmě Fibertex a. s. a hodnocení výhodnosti skupin produktů podle výše krycího příspěvku. V teoretické části jsou popsané pojmy týkající se ceny, výnosů, nákladů, hospodářského výsledku, krycího příspěvku a bodu zvratu. V praktické části je nejprve představena firma Fibertex a. s., a dále zhodnoceny vybrané skupiny výrobků za roky 2010 až 2013. Kritériem hodnocení je výše krycího příspěvku.
Profitability analysis of product groups in the monitored company
Keywords: cena; cenové strategie; krycí příspěvek; náklady; výnosy; Price; Price policy; cover fee; cost; profit