Trest a jeho význam z hlediska ochrany občanských práv a svobod - Hyhlík, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor v práci pojednává o účelu trestu, jeho teoriích a druzích, zejména však o trestech alterativních. Dále se zabývá podstatou a významem lidských a občanských práv.
Punischment and his importance from the protection of civil rights and liberties point of view
Keywords: trestní právo; tresty; Lidská práva; občanská práva; trest odnětí svobody