Vojenský lékař František Půža - Vašíčková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce popisuje osobu Františka Půži (1872 - 1932), typického venkovského inteligenta, se zaměřením na jeho osobní život a kariéru vojenského lékaře. Od roku 1900 působil jako vojenský lékař ve Vídni, později v Bosně a Hercegovině, během první světové války v Záhřebu. Od roku 1918 pracoval jako obvodní lékař v Přibyslavi až do své smrti v roce 1932.
Military Doctor Fratišek Půža
Keywords: Půža, František; vojenský lékař; první světová válka; Přibyslav; military doctor; First World War