Diferenciace kmenových buněk v neurální buňky - Švadláková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se věnuje kmenovým buňkám a jejich diferenciaci v neurální buňky. Zahrnuje informace o vlastnostech a jednotlivých typech kmenových buněk, o jejich diferenciačním potenciálu, možnostech jejich kultivace a fenotypizace pomocí imunohistochemických metod. Dále se zabývá neurogenezí a jejím vztahem ke kmenovým buňkám. Experimentální část zahrnuje imunofenotypizaci neurálních buněk ve tkáňových řezech a v in vitro, dále kultivaci a diferenciaci vybraných kmenových buněk a jejich charakteristiku.
Differentiation of stem cell into neural cells
Keywords: stem cells; neurogenesis; differentiation; neural cells; cells immunophenotypization; kmenové buňky; neurogeneze; diferenciace; neurální buňky; imunofenotypizace buněk