Charakterizace vzorku o složení AgSbS2 - Kolář, Jakub (Univerzita Pardubice, 2007)
Byla syntetizována sloučenina AgSbS2 a byla studována metodami EDX, rentgenová difrakční analýza, Ramanova spektrometrie, DSC a spektrální elipsometrie. Hlavní metodou pro studium vzorku byla metoda LDI-TOF (Laser Desorption Ionization-Time Of Flight), jež využívá k ionizaci vzorku laserovou ablaci. Díky této metodě lze pozorovat proces laserové ablace.
Charakterization of AgSbS2 material
Keywords: Chalkogenidová skla; Hmotnostní spektrometrie; laserová ablace; záznam informace změnou fáze