Basket Basketbal jako specifický životní styl-případová studie několika rodin - Danešová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zabývá basketbalem a jeho vlivem na lidi, kteří ho hrají. V teoretické části je shrnuta historie basketbalu jak u nás tak ve světě, jeho návaznost na sport, členění sportu a nakonec je tu zmíněn volný čas. V samotném výzkumu je pak popsána situace v basketbalových rodinách. Je zde popsán vývoj od počátku basketbalové kariéry až do dospělosti. Práce se zaměřuje na to, co vedlo respondenty k basketbalu, popisuje jejich denní a víkendový program, kdy se hrají zápasy, dále je pak v práci zmíněno, jak tráví basketbalisté svůj volný čas. Práce by měla přiblížit ostatním lidem život basketbalistů.
Basketball like specific life style- case study of several families
Keywords: sport; basketbal; socializace; rodina; sport; basketball; socialization; family