Řízení rizik v pojišťovnictví - Chumchalová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce popisuje proces risk managementu v pojišťovně s důrazem na jednotlivé kategorie rizik a možné strategie jejich řízení. Diplomová práce se zaměřuje na problematiku řízení rizik v komerční pojišťovně. Přibližuje pojem riziko a jednotlivé kategorie rizik, kterým je komerční pojišťovna denně vystavena. Dále se zabývá strategiemi možného řízení rizik v Generali České pojišťovně a.s.
Risk management in an insurance company
Keywords: řízení rizik; komerční pojišťovny; rizika; analýza rizik; risk management; commercial insurance companies; risks; risk analysis