Studium vazebných poměrů v niobocendihalogenidech - Holubová, Jana (Univerzita Pardubice, 1996)
Cílem této práce bylo studovat elektronovou strukturu na centrálním atomu niobu v niobocendichloridu a niobocendijodidu pomocí elektronové paramagnetické rezonance a elektronové spektroskopie. Provést vibrační analýzu infračervených spekter obou niobocendihalogenidů, podle možnosti ji doplnit analýzou Ramanových spekter. Studovat stabilitu niobocendichloridu v roztoku se zřetelem k jeho potenciální aplikaci jako cytostatika.
The study of electronic structure and bonding of niobocene dihalides
Keywords: organokovy; lomené metalloceny; niobocendihalogenidy; kancerostatické účinky; elektronová struktura; vazba molekul; cytostatika