Rekreační vodní doprava a její význam pro cestovní ruch - Halešová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na cestovní ruch a vodní dopravní atraktivity v České republice. Doprava je pro cestovní ruch jednou z nejvýznamnějších služeb. Doprava sama o sobě může být v určitých případech atraktivitou. Tato práce analyzuje stávající stav rekreační vodní dopravy v České republice a navrhuje možnosti jejího dalšího využití pro rozvoj cestovního ruchu.
Recreation water transport and its importance for tourism
Keywords: cestovní ruch; vodní doprava; rekreační vodní doprava; parníky; tourism; water transport; recreational water transport; steamboat