Finanční majetek v účetnictví podniku - Rožek, Miloš (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce pojednává o finančním majetku z celkového hlediska. Jak z hlediska účetního, tak i z hlediska kapitálových trhů, které je ovšem rozvinuto pouze okrajově. Práce je zaměřena především na účetní rozbor a zobrazení finančního majetku podniku. Dále jsou uvedeny některé příklady z účtování o finančním majetku a poukázáno na některé možné problémy, které s tímto souvisí.
Financial possession in company's accounting
Keywords: Finanční majetek; Finanční analýza; finanční zdroje; cenné papíry; financování podniku; řízení investic; účetnictví; účtování