Alternativní toxikologické testy v oblasti oční dráždivosti - Černík, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2019)
V předkládané bakalářské práci byla zpracovávána literární rešerše týkající se alternativních testů v oblasti oční dráždivosti. V experimentální části byla testována oční dráždivost dimethylformamidu a 20 %-ního roztoku imidazolu pomocí metody BCOP na hovězích rohovkách. Bylo zjištěno, že se jedná o látky silně dráždivé, a tedy mohou sloužit jako pozitivní kontrola při aplikaci tohoto testu na dalších látkách.
Alternative toxicological testing of eye irritation
Keywords: alternativní testy; BCOP; toxikologie; oční dráždivost; alternative tests; BCOP; toxikology; eye irritancy