Sestra a podpora duševního zdraví - Kovácsová, Simona (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou duševního zdraví a jeho podporou. Úkolem je zmapovat problematiku duševního zdraví z hlediska jeho determinant, které může člověk ovlivnit a rozvíjet, zjistit, jak zdravotní sestry podporují duševní zdraví nemocného a jak hodnotí sami sebe v oblasti duševního zdraví. Bakalářská práce je prací teoreticko-výzkumnou. V teoretické části se zabývám vysvětlením pojmu duševní zdraví, duševně zdravou a adaptabilní osobností, duševní hygienou, nastíněním oboru pozitivní psychologie, týmem zajišťující duševní zdraví a zmapováním problematiky podpory duševního zdraví. Ve výzkumné části se zabývám výsledky výzkumného šetření, pro jehož realizaci jsem použila nestandardizovaný mnou vytvořený dotazník. Ve výzkumné části předkládám grafické a písemné zhodnocení výsledků výzkumného šetření a analýzu povědomostí zdravotních sester o problematice duševního zdraví.
The nurse and promoting mental health
Keywords: duševní zdraví; duševní hygiena; pozitivní psychologie; multidisciplinární tým; mental health; mental hygiene; positive psychology; multidisciplinary team