Využití vybraných instrumentálních metod při hodnocení kvality automobilových paliv - Jelínek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá vybranými instrumentálními metodami - infračervenou spektrometrií s Fourierovou transformací, plynovou chromatografií a refraktometrií, které byly aplikovány při analýze motorové nafty odebrané na čtyřech čerpacích stanicích.
The use of selected instrumental methods in quality evaluation of automobile fuel
Keywords: nafta; Kvalita; pohonné hmoty; analytické metody; instrumentální analýza