Faktory ovliňující cestující v MHD - Vilím, Michal (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá analýzou působení jednotlivých faktorů na cestující v městské hromadné dopravě. V dotazníku pro respondenty jsou definovány základní ovlivňující faktory. Dále jsou tyto faktory zkoumány a pomocí ekonometrické analýzy jsou stanoveny regresní modely jejich vlivů na cestující. Práce pak předkládá doporučení pro Dopravní podnik města Pardubic.
The factors influencing passengers in public transport
Keywords: Transport; demand; elasticity; Questionnaires; econometrics; Regression analysis; Doprava; poptávky; elasticita; dotazníky; ekonometrie; regresní analýzy