Život seniorů v ústavní péči. - Holá, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je zaměřena na život seniorů v ústavní péči. Věnuje se činnosti zařízení sociálních i zdravotních, popisuje současný systém služeb pro seniory, jak pobytových, ambulantních, tak i terénních. Blíže představuje jednu vybranou organizaci, která se zabývá různými typy péče o seniory. Výzkumná část bakalářské práce přibližuje život dvou seniorek žijících v ústavní péči na základě zpracování kvalitativního výzkumu designem případových studií. Za hlavní výzkumnou metodu bylo zvoleno pozorování (stínování), jež probíhalo v konkrétním zařízení péče o seniory. Výzkum se snaží přinést detailní odpověď na otázku: Jaký život dnes žijí senioři v ústavní péči?
Life of Seniors in the Institutional Care.
Keywords: senioři; stáří; život; ústavní péče; kvalitativní výzkum; Seniors; Old Age; Life; Institutional Care; Qualitative Research