Uspokojování sociálně-kulturních potřeb u seniorů v domovech pro seniory - Pinkasová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá tématem uspokojování sociálně-kulturních potřeb u seniorů v domovech pro seniory. Práce je složena ze dvou částí. V teoretické části je charakterizováno stáří a stárnutí, potřeby spojené se stářím, sociální péče a služby se zaměřením na seniory. Průzkumná část je založena na průzkumném šetřením, realizovaném prostřednictvím dotazníku, který je zaměřený na oblast sociálně kulturních potřeb. Odpovědi na otázky z dotazníku nám poskytnou informace o spokojenosti seniorů s uspokojováním potřeb v domově pro seniory. Praktická část obsahuje výsledky průzkumu, díky kterým bylo zjištěno, že v zařízení, ve kterém probíhalo šetření dochází k příznivému uspokojování sociálně-kulturních potřeb.
Satisfying of needs of socio-cultural needs of retirees in a retirement home
Keywords: potřeby ve stáří; sociální služby; stáří; uspokojování potřeb; volný čas seniorů; satisfaction of needs; home for the elderly; old age; old-age needs; social needs; senior leisure time