Arabic and american women in the literature of the 19th century - Hazbunová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci porovnává Arabskou a Americkou ženu 19. století za pomoci rozboru románů "The awakening" od Kate Chopin a "The return of the wawe" od May Ziadeh.
Role Arabské a Americké ženy v literatuře 19. století
Keywords: ženy; feminismus; Arábie; Amerika; emancipace; rozbor literárního díla; literatura