Bankovní platební karty - Zikmundová, Petra (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v teoretické části poskytuje informace o vývoji platebních karet, jejich výhodách, druzích náležitostech, realizaci výběru, bezpečnosti karet, možných rizicích a doplňkových službách. Zachycuje i průběh transakce provedené kartou a její zúčtování. V praktické části provádí komparaci platebních karet ČS, KB a IPB. Nastiňuje i marketingový výzkum v této oblasti.
Bank payment cards
Keywords: finance; banky; platební karty; bankomaty; Platební styk