Podnikový controlling ve vztahu k outsourcingu - Kruml Lukáš (Gaudeamus, 2015)
Primární otázkou je, jaký mix nástrojů a metod by mělo vedení organizací využívat, aby tyto v propojení a při komplexním využití maximálně zefektivňovaly řízení. Jaké controllingové nástroje přináší podniku největší přínosy a které další manažerské metody v návaznosti na controlling tyto přínosy ve smyslu synergického efektu znásobují. To je problematika, kterou se musí zabývat většina organizací, neboť kvalitní a fungující systém managementu zvyšuje podnikovou konkurenceschopnost, kterou lze dnes označit za hlavní klíč k úspěchu na jakémkoli trhu. Cílem tohoto příspěvku je zhodnotit využití controllingu při podnikovém řízení ve vztahu k outsourcingu a případným souvisejícím manažerským nástrojům.
BUSINESS CONTROLLING IN RELATION TO OUTSOURCING
Keywords: management; controlling; outsourcing; vzájemné vztahy; management; controlling; outsourcing; relationships