Studium kalcinátu titanové běloby - Weissová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2014)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá studiem kalcinátu titanové běloby, odebraného z kalcinační pece ve společnosti PRECHEZA a.s.. Cílem práce bylo odebrané vzorky rozsítovat, vybrat nejvíce odlišné vzorky, stanovit jejich reologické vlastnosti a ty doplnit dalšími parametry pro bílý pigment, které jsou nezbytné pro jejich charakterizaci.
Study of calcinate of titanium white
Keywords: titanová běloba; kalcinát titanové běloby; anatas; sítová analýza; reologie; Titanium white; calcinate of titanium white; anatase; sieve analysis; rheological properties