Transparentní papír - Kellerová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce obsahuje souhrnný text o historii transparentních papírů, o jejich rozdělení podle způsobu výroby a speciálních vlastností. Též se zabývá degradací a způsobem restaurování a konzervování transparentních papírů.
Transparent paper
Keywords: transparentní papír; papír; degradace; restaurování; ransparent paper; aging; restauration