Využití shlukové analýzy pro účely signálového zpracování FMCW radaru. - Suchý, Petr (Univerzita Pardubice, 2019)
Cílem diplomové práce je výběr shlukových metod a optimalizace parametrů zvolených metod pro potřeby automobilového radaru pracujícího s kontinuální vlnou. Shluky jsou realizovány na detekcích, které jsou jedním z výstupů FMCW radaru. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část práce je pak dále rozdělena na dva bloky. V prvním bloku je uveden obecný popis FMCW radaru. Druhý blok je věnován shlukové analýze a jednotlivým metodám. V praktické části práce se věnuji popisu generátoru detekcí. Následně je uveden postupu výběru shlukových metod a optimalizace je-jich parametrů. Optimalizace byla provedena na základě závislosti parametru na rychlosti detekce. Generátor cílů, realizace metod a optimalizace parametrů je prováděna v prostředí MATLAB.
Using cluster analysis for signal processing FMCW radar.
Keywords: automobilový průmysl; radar; frekvenčně modulovaná spojitá vlna; anténní pole; rychlá Fourierova transformace; shluková analýza; DBSCAN; MATLAB; automotive; radar; frequency modulated continuous wave; antenna array; fast Fourier transform; cluster analysis; density based clustering; MATLAB