Gotické a renesanční kachle z pardubického zámku. Vybrané soubory ze sbírek VČM Pardubice - Pchálková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce si klade za cíl zpracovat část souboru kachlových nálezů uložených v zámeckém depozitáři VČM Pardubice. Konkrétně jde o nálezy výzkumu P. Sommera z roku 1973 a výzkumu M. Cejpové z let 1985 až 1986. Nálezy budou popsány typologicky a bude určeno jejich přibližné stáří. U vybraných kachlů bude také přibližně rekonstruován jejich původní vzhled. Protože součástí nálezového souboru byla i keramika a další předměty nekachlového charakteru, bude v příloze připojen jejich popis ve formě jednoduché tabulky.
Gothic and Rennaisance Stove Tiles from the Pardubice Castle. Chosen Assemblages from the Pardubice Museum Collections
Keywords: Pardubice; archeologie; gotika; renesance; kachlová kamna; kachle; Pardubice; archeology; gothic style; renaissance; tiled stove; stove tiles