Biologicko-rozložitelné odpady se zaměřením na biodegradabilní složky komunálního odpadu - Medunová, Petra (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce podává přehled o současné problematice biologicky rozložitelných odpadů, která souvisí se snahou omezit negativní vlivy na životní prostředí provázející jejich skládkování. První část práce se věnuje legislativnímu a ideovému kontextu odpadového hospodářství (závazkům přijatých Českou republikou v rámci evropské legislativy, současnému stavu). Na jeho základě pak vyjmenovává konkrétní možnosti nakládání s komunálními biologicky rozložitelnými odpady v rámci obce, které by měly tyto materiály směřovat k jejich dalšímu využití (podpora domácího a komunitního kompostování, možnosti odděleného sběru a následného zpracování biologickými metodami). Praktická část pak popisuje návrh systému odděleného sběru biologicky rozložitelných odpadů ve městě Slatiňany.
Biodegradable waste with a view to biodegradable component of municipal waste
Keywords: biodegradable waste; waste management; home composting; community composting; biologicky rozložitelné odpady; nakládání s odpady; domácí kompostování; komunitní kompostování