Výroba a testování vzorků leteckých kompozitních materiálů v podmínkách DFJP UPCE - Filippov, Ruslan (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce je zacílená na vytvoření způsobů výroby vzorků kompozitních materiálu a jejich následné odzkoušení v podmínkách Univerzity Pardubice, Dopravní fakulty Jana Pernera. Teoretická část popisuje kompozitní materiály, způsoby jejich výroby, druhy matric a pojiv, stanovení rozměru vzorku a parametrů pro provedení mechanické zkoušky a vyhodnocení výsledků měření vyrobených vzorků. Praktická část se zaměří na výrobu vzorků, provedení pevnostních zkoušek a vyhodnocení výsledků.
Production and testing of samples of aviation composite materials in DFJP UPCE conditions
Keywords: kompozit; kompozitní materiál; matrice; pojivo; testování vzorku; způsoby testování kompozitu v podmínkách DFJP; composite; composite materials; fabric; matrix; tensile test; test methods of composite materials at the DFJP