Právní úprava orgánů společnosti Ingersoll-Rand Equipment Czech Republic s.r.o. - Hrubešová, Hana (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zaměřuje na rozbor a zhodnocení právní úpravy společnosti s ručením omezeným, a to především podle obchodního zákoníku. Práce se také zaobírá vymezením a klasifikací obchodního práva a jeho historického zakotvení. Dále jsou definovány důležité pojmy obchodního práva. V diplomové práci jsou také charakterizovány jednotlivé formy obchodních společností, které se v teorii obvykle člení na osobní a kapitálové. Následně je analyzována právní úprava orgánů společnosti s ručením omezeným v obchodním zákoníku a v zákoně o obchodních korporacích. Poté je proveden rozbor orgánů společnosti Ingresoll-Rand Equipment Czech Republic s.r.o. Závěr diplomové práce je věnován zhodnocení zkoumané právní úpravy orgánů společnosti s ručením omezeným a jejími důsledky pro podnikatele.
Legislative specification of bodies of Ingersoll-Rand Equipment Czech Republic s.r.o.
Keywords: společnost s ručením omezeným; valné hromady; jednatelé společnosti; dozorčí rady; obchodní zákoník; zákon o obchodních korporacích; limited liability company; general meeting; executives; supervisory board; commercial code; business corporation code