Jack Kerouac: A Wandering soul in search of human positives : (On the road, The Dharma bums, Big sur: a view of the writer`s relation to people) - Douša, Ladislav (Univerzita Pardubice, 1997)
Tato práce se zabývá otázkou vztahu Jacka Kerouaka k lidem, neboť právě ti, kteří jej se svými radostmi i smutky obklopovali, se stali věčným tématem jeho prózy.