Alkohol a tolerance společnosti - Bílková, Aneta (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá alkoholem v kontextu české společnosti a orientuje se především na toleranci k alkoholu. V úvodu se práce věnuje obecnějším informacím o alkoholu, dále jeho vlivu na člověka, prevenci i právním aspektům a také dopadům jeho užívání. Závěrem teoretické části se práce věnuje problematickým aspektům užívání alkoholu. Praktická část zjišťuje, prostřednictvím dotazování, jaký je postoj české společnosti k alkoholu, jaká je její tolerance a jaký postoj převládá k problematice závislosti na alkoholu.
Alcohol and Tolerance of the Society
Keywords: alkohol; tolerance k alkoholu; důsledky užívání; prevence; závislost na alkoholu; právní normy; alcohol; tolerance to alcohol; use consequences; prevention; alcohol addiction; legal standards