Tvorba biofilmů u klinicky významných bakterií čeledi Campylobacteraceae Tvorba biofilmů u klinicky významných bakterií čeledi Campylobacteraceae - Sirotková, Sabina; Šilha, David; Morávková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakterie v prostředí biofilmu lépe odolávají dezinfekčním prostředkům a dalším antimikrobiálním látkám. Tvorba bakteriálního biofilmu je proto spojována s rezistencí k antibiotikům, což je z klinického hlediska považováno za důležitý faktor virulence. Arkobaktery nepatří mezi rutinně sledované bakterie, proto data týkající se jejich výskytu a biofilmové aktivity jsou značně omezená.
Biofilm formation of clinically important Campylobacteraceae bacteria
Keywords: Arcobacter; Campylobacter; biofilm; Arcobacter; Campylobacter; biofilm