Restaurování souboru uměleckých děl na papíru - Polívková, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce zahrnuje podrobný popis restaurátorského a konzervačního ošetření souboru tří uměleckých děl na papírových podložkách pocházejících ze sbírek Státního zámku Uherčice, a to včetně restaurátorského průzkumu a fotodokumentace. Jedná se o rytinu Rome Ancienne, Pohled na Konstantinův oblouk a Koloseum v Římě, lept Pohled na Piazza Navona, Řím, s kostelem Sant'Agnese in Agone vlevo a Berniniho kašnou uprostřed a velkoformátovou perokresbu Pohled na Benátky a přístaviště s loděmi od východu. Erb Eduarda III. hraběte Collalta.
Restoration treatment of a set of artworks on paper support
Keywords: restaurování papíru; rytina; čarový lept; perokresba; ruční papír; zlacení; pozlacování; Státní zámek Uherčice; Collalto; paper restoration; engraving; etching; line drawing; handmade paper; gilgind; State Castle of Uherčice