Tradice lesních mnichů v thajském buddhismu - Široký, Štěpán (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce seznamuje s nejdůležitějšími událostmi v životě Buddhy a jeho naukou, příchodem buddhismu do Thajska a se vznikem lesní tradice v Thajsku. Hlavní část je věnována nauce nejvýznamnějších ososbností lesní tradice v Thajsku i na Západě.
The buddhist tradition of forest monks in Thailand
Keywords: buddhismus; Buddha; lesní tradice; životní styl