Termoelektrické vlastnosti selenidu cínatého dopovaného titanem - Kaňková, Hana (Univerzita Pardubice, 2023)
Předkládaná práce se zabývá termoelektrickými vlastnostmi selenidu cínatého dopovaného titanem. Byla připravena série monokrystalů Sn1-xTixSe, kde x = 0; 0,0005; 0,001; 0,0025; 0,005; 0,0075 a 0,01. Na materiálech byla provedena charakterizace práškovou rentgenovou difrakční analýzou. Na monokrystalech byly naměřeny teplotní závislosti elektrické vodivosti, Hallova koeficientu a Seebeckova koeficientu. Měření byla provedena v teplotním rozmezí 80 ? 470 K
Thermoelectric properties of titanium-doped stannous selenide
Keywords: selenid cínatý; dopování; titan; monokrystal; polovodič; termoelektřina; stannous selenide; doping; titanium; single crystal; semiconductor; thermoelectricity