Motivace a stimulace zaměstnanců v podniku - Medunová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2010)
Motivovat své lidi je pro podnik v dnešní době velice důležité. Pokud podnik dokáže uspokojit alespoň nějaké zaměstnancovy potřeby, dá se tu již mluvit o určitém "vítězství" podniku. Správně motivovaný zaměstnanec je totiž pro podnik velkým přínosem. Má chuť pracovat, chodí do práce rád a podává lepší výkony. Stejně důležitá jako motivace je i stimulace zaměstnanců v podniku. Mnohdy je potřeba zaměstnanci pomoci trochu více než jen pouhými řečmi. Podnik by neměl odměňovat zaměstnance za vykonanou práci pouze mzdou. Měl by se snažit najít ideálnější vhodné stimuly pro své zaměstnance. Dokáže-li podnik své zaměstnance správně motivovat i dostatečně stimulovat, bude to pro něj velkým přínosem.
Motivation and stimulation of employees in the company
Keywords: motivace; stimulace; motivy; stimuly; lidské potřeby; podnikové kultury; motivation; stimulation; motives; stimulus; human needs; corporate culture