Positive aspects of the Dalton plan organisation and their further application in language teaching - Letovská, Linda (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci popisuje organizaci daltonského plánu, jeho vznik a vývoj ve světě i naší zemi. Hlavním tématem práce je prezentace pozitivních aspektů daltonského plánu a pokus o realizaci základních principů daltonského plánu v prostředí tradiční české školy. Autorka se pokouší o tuto realizaci speciálně ve vyučování cizím jazykům. V práci je zdůrazněna osobní zkušenost učitelů i žáků se zaváděním nového organizačního plánu v tradiční výuce.
Pozitivní stránky organizace Daltonského plánu a jejich využití ve výuce anglického jazyka
Keywords: pedagogika; daltonský plán; individualizace; výuka; Anglický jazyk; české školství