Inhibice cholinesteráz karbamáty - Pavlová, Věra (Univerzita Pardubice, 1998)
Byla testována anticholinesterázová aktivita osmnácti arylesterů hydrazinkarboxylových kyselin, tzv. karbazátů. Výsledky prokázaly možnost případného využití karbazátů jako léčiv Alzheimerovy choroby.
Inhibition of cholinesterases by carbamates
Keywords: Alzheimerova choroba; Cholinesterázy; karbamáty; karbazáty