Analýza preferenčních hlasů ve volbách - Kotyková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá analýzou preferenčních hlasů ve volbách do Zastupitelstev krajů a do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. První část je věnována volebním systémům, preferenčním hlasům a veřejnému mínění. Druhá část je zaměřena na metodologii výzkumu. Třetí kapitola analyzuje preferenční hlasy ve volbách do Zastupitelstev krajů a čtvrtá kapitola analyzuje preferenční hlasy ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.
The analysis of preferential votes in the elections
Keywords: veřejné mínění; volby; volební systémy; preferenční hlasy; public opinion; elections; electoral systems; preferential votes